Průvodce feminizací - Nošení punčoch

21.01.2018 20:01

Punčochy většinou mají tabulku velikostí na svém obalu, kde je napsána výška a váha, pro kterou jsou určeny, ale pamatujte, že u žen a mužů se tato čísla mohou lišit. Nejprve budete muset zkusit pár kousků než najdete tu správnou velikost.
Pokud si budete punčochy nasazovat správně, můžete tím velmi zvýšit jejich odolnost a výdrž i pohodlí. Uvědomte si, že na nohy navlékáte něco hodně jemného, co přilehne těsně k vaší kůži, protože se musí přizpůsobit tvaru vašich nohou. Každé nohy mají jiný tvar a punčochy musí dokonale sedět, aby byly pohodlné i po několika hodinách nošení.
Postup:
1. Doporučuji si vzít nylonové nebo bavlněné rukavice, když manipulujete s jakýmikoliv punčochami. Rozhodnutí je na vás, ale ze zkušenosti vím, že to proti poškození pomáhá. Také je dobré si sundat prsteny a náramky. Vezměte punčochu a dostaňte koncové části k sobě.
2. Když takto srolujete punčochu, ujistěte se, že šev u palce je vodorovný.
3. Pečlivě dejte prsty do punčochy a ujistěte se, že máte dostatek místa. Šev musí být ve stejné linii jako vaše prsty. To pomůže tomu, aby punčocha dobře sedla na zbytek chodidla a celé nohy. Pokud máte punčochy se zesílenou špičkou, dávejte pozor, aby prsty byly v této špičce.
4. Když si budete natahovat punčochu, netahejte příliš silně. Často se stává, že se punčocha rozrthne o ostré nehty. Aby jste tomu zabránili, můžete si stoupnout při natahování punčochy přes patu na špičky, aby se část u prstů už dále neposouvala.
5. Pokračujte v natahování přes lýtko až na koleno a přestaňte.
6. Nyní nasaďte punčochu na druhou nohu. Všimněte si, jak punčochy zjemňují pokožku nohou.
7. Podle vaší ohebnosti se řídí, jak vysoko vytaženou necháte první část punčochy. Možná pro vás bude pohodlnější nechat punčochu vytaženou jen do půlky lýtka.
8. Až vytáhnete druhou část do stejné výšky jako první, vytáhněte punčochy do poloviny stehen. Stále dávejte pozor, aby jste nepoužívali příliš mnoho síly.
9. Pokračujte dál až mezi nohy. Možná zjistíte, že se klín již nedá více vytáhnout a budete chtít vytáhnout pár centimetrů z nohou navíc. Nedělejte si starosti s tím, že by klín byl příliš krátký. Stačí, když punčochy přetáhnete přes boky k pasu.
10. Vezměte si gumové rukavice, které nejsou hladké. Rukavicemi můžete postupně povytáhnout všechny části punčoch a vyrovnat je tak, aby byly všude stejně natažené a nohy působily hladkým dojmem.